Si te Krijojme nje Ubuntu Live CD !

Tung ketu do tju tregoj si me e kriju nje live CD te Ubuntus..(ne WINDOWS) dhe ta perdorim ate..

  • Se pari shkojme ne http://www.ubuntu.com dhe shkarkojme iso fajllin, versionin e fundit te Ubuntus
    Personalisht preferoj versionin 10.04 !

  • Pastaj Shkojme ne  Actions > Burn Image

zgjedhim iso fajllin qe sapo morem nga ubuntu.com

ubuntu-10.04-desktop-i386 ….. dhe klikojme OK pastaj Burn.

P.S.- E njejta procedure vlen edhe per ISO fajllat  tjere.

May 24, 2010, 3:36 pm

– Se pari duhet te shkarkoni Ubuntun ne www.ubuntu.com .

WINDOWS XP

– Shkarkoni programin InfraRecorder .

– Hapeni Infrarecorder klikoni Actions / Burn Image, zgjedheni fajllin qe keni shkarkuar nga Ubuntu.com dhe klikoni OK.

https://help.ubuntu.com/community/BurningIsoHowto?action=AttachFile&do=get&target=infrarecorder3.png

WINDOWS 7
https://help.ubuntu.com/community/BurningIsoHowto?action=AttachFile&do=get&target=windows7_right.jpg

2 thoughts on “Si te Krijojme nje Ubuntu Live CD !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s