Free Up disk space in Ubuntu

This tutorial will show you how to remove a lot of used space in your hard drive
Everytime Ubuntu updates or you install software the package manager downloads all the packages to the system, and then cashes them there in ccase they need ti be installed again. Unfortunately, this can often mean a real lot of wasted space.

First Check out the used space for yourseld, head into  /var/cache/apt/archives folder,
or just run the following command from the prompt:

$ du -sh /var/cache/apt/archives

You’ll see that there’s a lot of space being used there… Continue reading “Free Up disk space in Ubuntu”

Fedora Live USB

Fedora is a fast, stable, and powerful operating system for everyday use, built by a worldwide community of friends.
It’s completely free to use, study, and share.

Here is a tutorial about creating a Live USB with fedora on Winshit 😛
First go to : https://fedorahosted.org/releases/l/i/liveusb-creator/liveusb-creator-3.9.2-setup.exeget the exe.

Then go to fedoraproject.org get the iso file : http://fedoraproject.org/download-splash?file=http://download.fedoraproject.org/pub/fedora/linux/releases/14/Live/i686/Fedora-14-i686-Live-Desktop.iso

Now Open Live usb creator and Install it on your PC.

– Open it … In Browse icon select the Iso file you got from fedora’s site..
– Select the device and the storage you want to use (in this case I used all available space )and click CREATE LIVE USB !

Wait until it looks like this….
Have fun with fedora.. 🙂

Si te krijojme nje Live USB me ubuntu

Language: #Albanian
Si te krijojme nje live usb nga Windowsi !

Se pari:
Qfare eshte Live USB….?
Ta shpjegojme me shkurt .. mund te themi qe Live usb eshte kur:
Nje sistem operativ e fusim brenda ne USB edhe mund ta perdorim pa e instaluar sistemin ne PC por ta perdorim nga USB dhe mund ta perdorim kudo qe shkojme, eshte sukur e keni kompjuterin e juaj me vete… osht ngjajshem me Live CD por: Me e mira e ksaj eshte se nese jeni duke punuar brenda ne te ose diqka tjeter te gjithe fjallat qe ju i ruani ato mbesin ne memorien e USB-se … dhe nuk fshihen, sikur qe ndodhe ne te kunderten me Live C.

Nese keni pytje ju lutem lini ndonje koment… !

Fillojme:
Ne fillim shkojme ne Pendrivelinux.com dhe shkarkojme kete program Programin: Universal USB installer

Pastaj shkojme ne faqen e Ubuntus : http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
dhe marim versionin e fundit te Ubuntus ose une do preferoja qe ta merrni Ubuntu 10.04 LTS

Iso fajllin dhe Universal USB installer te dyja i vendosim ne desktop…

1. hapim Universal USN installer
2. e bejme RUN pastaj > I Agree
3. Tek step1: Caktojme Ubuntu 10.04…. Siq tregon ne foto

Continue reading “Si te krijojme nje Live USB me ubuntu”

Keyboard fixing ubuntu

Sometimes happens that when you boot and start typing a text ex. [hello] > it shows up like [h49a] or s.th like this
thats how to fix it…

open terminal –

# to install libpam-keyring enter:

sudo apt-get install libpam-keyring

# and to modify the gdm login file do:

sudo gedit /etc/pam.d/gdm

then it will open the file in a text editor. add the line –

@include common-pamkeyring

to the end of the file w/o erasing the stuff above it. save it and close.

this only works if your keyring pw is the same as your login pw. if it isnt, before doing any of this just delete your keyring –

rm $HOME/.gnome2/keyrings/default.keyring

Si te Instalojme Ubuntu-n !

Language: Albanian/Shqip

Hapat e mëposhtëm tregojnë se si të instalojmë UBUNTU 10.04 LTS

Cfare eshte ubuntu ?
Ubuntu eshte nje sistem operativ shume i njohur, distribucion i GNU/Linux dhe sigurisht sistem tjeter nga Windowsi siq e njohin shume prej jush.
Me kod burimor te hapur dhe i lire per nga pagesa ( pa pare), pavarsisht mund te punoj ne pc, laptop, server etj …
Ubuntu sa i perket operimit ne te eshte shume i lehte per nje Perdorues Normal, i ka te gjitha aplikacionet e nevojshme dhe madje shum funkcionale,
eshte sistem operativ i lehte qe dmth se eshte edhe i shpejte dhe mbi te gjitha 98% i sigurte nga viruset.

Vazhdojme me instalimin 🙂

– Pasi qe kemi Live CD-n e Ubuntu-s fusim ate ne CD Rom dhe bejme boot nga CD-ja

pamja qe do te marim do te jete kjo :

1. Klikojme ne  Install Ubuntu 10.04 LTS

2.Regullojme Vend ndodhjen tone :

3. Zgjedhim Layot-in e tastieres

4. Tani ketu duhet te zgjedhim se ku deshirojme ta instalojme Ubuntun..

Ne foto osht zgjedh: Specify partitions manualy per te zgjedhur particionin e deshiruar me mire.

Continue reading “Si te Instalojme Ubuntu-n !”

Si te Krijojme nje Ubuntu Live CD !

Tung ketu do tju tregoj si me e kriju nje live CD te Ubuntus..(ne WINDOWS) dhe ta perdorim ate..

  • Se pari shkojme ne http://www.ubuntu.com dhe shkarkojme iso fajllin, versionin e fundit te Ubuntus
    Personalisht preferoj versionin 10.04 !

  • Pastaj Shkojme ne  Actions > Burn Image

zgjedhim iso fajllin qe sapo morem nga ubuntu.com

ubuntu-10.04-desktop-i386 ….. dhe klikojme OK pastaj Burn.

P.S.- E njejta procedure vlen edhe per ISO fajllat  tjere.

May 24, 2010, 3:36 pm

– Se pari duhet te shkarkoni Ubuntun ne www.ubuntu.com .

WINDOWS XP

– Shkarkoni programin InfraRecorder .

– Hapeni Infrarecorder klikoni Actions / Burn Image, zgjedheni fajllin qe keni shkarkuar nga Ubuntu.com dhe klikoni OK.

https://help.ubuntu.com/community/BurningIsoHowto?action=AttachFile&do=get&target=infrarecorder3.png

WINDOWS 7
https://help.ubuntu.com/community/BurningIsoHowto?action=AttachFile&do=get&target=windows7_right.jpg