Si te krijojme nje Live USB me ubuntu

Language: #Albanian
Si te krijojme nje live usb nga Windowsi !

Se pari:
Qfare eshte Live USB….?
Ta shpjegojme me shkurt .. mund te themi qe Live usb eshte kur:
Nje sistem operativ e fusim brenda ne USB edhe mund ta perdorim pa e instaluar sistemin ne PC por ta perdorim nga USB dhe mund ta perdorim kudo qe shkojme, eshte sukur e keni kompjuterin e juaj me vete… osht ngjajshem me Live CD por: Me e mira e ksaj eshte se nese jeni duke punuar brenda ne te ose diqka tjeter te gjithe fjallat qe ju i ruani ato mbesin ne memorien e USB-se … dhe nuk fshihen, sikur qe ndodhe ne te kunderten me Live C.

Nese keni pytje ju lutem lini ndonje koment… !

Fillojme:
Ne fillim shkojme ne Pendrivelinux.com dhe shkarkojme kete program Programin: Universal USB installer

Pastaj shkojme ne faqen e Ubuntus : http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
dhe marim versionin e fundit te Ubuntus ose une do preferoja qe ta merrni Ubuntu 10.04 LTS

Iso fajllin dhe Universal USB installer te dyja i vendosim ne desktop…

1. hapim Universal USN installer
2. e bejme RUN pastaj > I Agree
3. Tek step1: Caktojme Ubuntu 10.04…. Siq tregon ne foto


4. Shiqojme shkronjen e USB-se ne My computer qe ta dime se ne Cilen USB po punojme (te jemi me te sigurte)
5. Caktojme shkronjen e USB te cilen deshirojme qe ta krijojme dhe poashtu klikojm edhe format.

6. Tek step 4.. caktojme sa do kete hapsire Sistemi Operativ brenda
( meqense USB ne foto eshte 8GB atehere do e bejme MAX 4GB)
Dhe Shkojme Create: pas kesaj do te dalin disa dritare te vogla per konfirmim dhe te gjitha i bejme YES !

8. Presim derisa te perfundoje Formatizimi dhe kopjimi i fajllave ne USB:

9. Me rastin kur shohim: Installation Done, Process is Complete ! atehere e dime se Ka perfunduar dhe mund te klikojme Cancel

Tani ka perfunduar dhe mund te beni PC-ne Boot nga USB per ta provuar…

Mesimet tjera:
Si te Instalojme Ubuntu-n: Kliko ketu !
Si te krijojme Live CD me Ubuntu: Kliko ketu !

Ju faleminderit, dhe shpresoj qe ju ka pelqyer. !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s